Yoga workshop –  Long covid

Heb jij (onlangs) COVID gehad en ervaar je hier restklachten van?

Wil je weer het leven oppakken maar ervaar je geen energie om te bewegen?

Wellicht is deze workshop dan iets voor jou.

COVID heeft ons de afgelopen twee jaar behoorlijk in de greep gehad. De klachten na besmetting lopen zeer uiteen: van haast geen, tot opname in het ziekenhuis. De naweeën van een COVID besmetting kunnen heftig zijn waarbij het moeilijk is om het dagelijkse leven weer op te pakken.

Klachten als vermoeidheid, kortademigheid, reukverlies, druk op de borst, concentratieproblemen blijven terugkomen. Angst kan ook een rol spelen door het verloren vertrouwen in het lichaam.

Het vergt tijd om weer op kracht te komen, vaak is het lastig deze tijd te nemen. De maatschappij en onze eigen wilskracht vragen vaak veel van je. Het liefst wil je de ziekte en de beperkingen achter je laten en het leven weer oppakken: in beweging komen, sporten, werken en simpelweg lekker functioneren. Het kan daarom heel frustrerend zijn als alle inspanningen om te herstellen en beter te worden tot niets lijken te leiden of als elke stap vooruit je weer twee stappen terug werpt.

In beweging komen is goed en nodig voor het lichaam om te kunnen functioneren, maar in het geval van Long Covid (post-covid syndroom) heeft te snel en te intensief bewegen juist een tegenovergesteld effect op het herstel. Klachten houden hierdoor juist langer en hardnekkiger aan, het vertrouwen in herstel wordt verder ondermijnd.

Een overbelasting en ontregeling van het autonome zenuwstelsel ligt hieraan ten grondslag.

In deze (online) workshop krijg je handvatten aangereikt vanuit de yogatherapie om in beweging te komen, aangepast naar jouw energieniveau en rekening houdend met jouw zenuwstelsel op dat moment.

De workshop is in een kleine groep in de studio, online of individueel te volgen.

Dus als jij:

  • vermoeid bent
  • herstellende bent van (long) covid
  • moeite hebt met ‘goed ademen’
  • burn-out klachten ervaart
  • moeite hebt met concentratie
  • weinig energie hebt
  • jezelf onrustig en gespannen voelt

Dan is deze workshop echt iets voor jou!

WieSabina Prud'homme - de Lodder - Yin yoga docente- Alphen aan den Rijn
De yoga workshop wordt gegeven door Sabina Prud’Homme 

Wanneer en waar

Zaterdag 18 februari – online – 14.30 – 15.30

Zaterdag 18 februari – studio Castellum – 16.00 – 17.00

Het is ook mogelijk de workshop individueel te volgen. Stuur dan een berichtje naar info@elkedagyoga.nl

Prijs
De prijs voor deze workshop is 20 euro.

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

We zijn een klein team en werken hard om beschikbaar te zijn voor informatie en vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Als je het antwoord niet kunt vinden, of een meer specifieke vraag hebt neem dan contact met ons op via mail of whatapp, dat is de snelste methode.

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen, laat dan je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!