Veel gestelde vragen over yoga

Moet ik eigen spullen meenemen naar de yoga les?

Bij Elke dag yoga staan alle spullen die je nodig hebt, zoals een matje, klaar. Als je wilt, kun je natuurlijk je eigen yogamat meenemen. Kom gewoon naar de les in kleding die lekker zit en draag voor de veiligheid geen sieraden. De yoga oefeningen voer je uit op blote voeten.

Hoe lang duurt een les?

Een yoga les duurt één tot anderhalf uur.
Elke oefening, asana, wordt duidelijk uitgelegd en voorgedaan. De docent begeleidt je en helpt je de houding goed te begrijpen. Na verloop van tijd zullen steeds meer yoga houdingen vertrouwd voor je zijn en zul je het effect van yoga op lichaam en geest gaan ervaren.
Na afloop van de les drinken we thee met elkaar en praten we wat na.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik dan ook meedoen met de les?

Ja, natuurlijk! Elke dag yoga is toegankelijk voor iedereen. Dat betekent dus voor mensen van alle leeftijden, met alle conditieniveaus. Voor yoga is niemand te oud, te dik, te dun of niet lenig genoeg. Yoga heeft voor iedereen iets te bieden.
Als je voor de les aangeeft waar je last van hebt, bedenkt de docent indien nodig moeiteloos een alternatieve oefening voor jou. Dat kan dus het geval zijn als je een blessure hebt, maar ook als je ongesteld of zwanger bent.

Wat is eigenlijk Iyengar yoga?

Iyengar yoga is een vorm van Hatha yoga. Lees het volgende artikel over Iyengar yoga op onze blog!

Ik wil graag beginnen met yoga, wat kan ik het beste doen?

Kijk even op onze pagina met mogelijkheden voor beginners!

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Je kunt hieronder je vraag invullen of klik hier om een email sturen. Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522, vergeet je telefoonnummer niet door te geven. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid zijn de telefoon aan te nemen en heeft mail of onderstaand formulier de voorkeur.

Ruud Boone - Elke dag yoga - Alphen aan den RijnIk help je graag!