Qi Gong en Tai Chi

Qi Gong is een duizenden jaren oude Chinese oefenmethode om fit en gezond te blijven en is onderdeel van de TCM (Traditional Chinese Medicine). Qi gong activeert de levensenergie (Qi) in de mens en versterkt lichaam en geest. Een structurele beoefening van Qi gong voorkomt ziekte, geeft vitaliteit en energie, gaat voortijdige veroudering tegen en schenkt een langer leven.

Qi gong heeft een positieve invloed op het voorkomen of verlichten van onder andere dementie, depressies, slapeloosheid, aanhoudende moeheid, slechte eetlust, slechte eetlust, verhoogde bloeddruk en verhoogde cholesterol.

Er zijn meerdere Qi Gong series en iedere serie richt zich op specifieke gebieden in het lichaam.

Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese sport die afgeleid is uit de verdedigingskunst. Het zijn langzame, aan elkaar verbonden en vloeiende bewegingen die tot ontspanning van lichaam en geest leiden. Verder traint het de concentratie en evenwicht. Net als Qi gong kent ook de Tai Chi Chuan meerdere series.

In deze beginnerslessen wordt les gegeven in de Shi Ba Shi Qi gong serie, Tai Chi Chuan 8 serie en Tai Chi Chuan Yang 24 serie. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de achtergrond van Qi gong en Tai Chi. Bij de gevorderden lessen wordt de les uitgebreid met de Ba Duan Jin (brocaten) Qi gong serie, Kluizenaars Qi Gong serie, Liang gong Qi gong serie, Tai Chi Chuan 32 zwaard serie en / of Tai Chi 12 Taka serie.

Bij Qi Gong en Tai Chi gaat het om persoonlijke ontwikkeling waarbij iedereen op zijn eigen tempo werkt.

Meld je aan

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Klik hier om een email sturen. Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522, vergeet je telefoonnummer niet door te geven. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen. Daarom heeft mail de voorkeur.

We helpen je graag!