Zwangerschapsyoga in Alphen aan den Rijn

Yoga kan een belangrijke rol spelen tijdens de zwangerschap om je te helpen mindful te zijn met je lichaam en met de groei van je kindje in je buik. Zwangerschapsyoga helpt je deze bijzondere periode vol bewustzijn te ervaren.

Verder helpt zwangerschapsyoga je flexibiliteit en je kracht te behouden terwijl je lichaam verandert gedurende de verschillende stadia van de zwangerschap. Je leert je adem op een juiste manier te gebruiken om je door de weeën en de bevalling heen te helpen en je voor te bereiden op het moederschap!

Ontspannen en mindful zwanger lijkt soms lastig, onze lessen kunnen je helpen. Het is anders dan zwangerschapsgym, onze zwangerschapsyoga docenten kunnen je helpen met ademhaling en andere oefeningen. Geen zweverige, maar concrete adviezen voor je bevalling.

Onze zwangerschapsyogalessen geven een complete voorbereiding op de bevalling en omvat een combinatie van mindfulness, zwangerschapsyoga en ontspanning. Ze helpen je bij het creëren van een ontspannen, gezonde, evenwichtige zwangerschap en bevalling. Onze docentes zijn opgeleid door Kristeen Ruffell van het Birthlight instituut of geven zwangerschapsyoga volgens de Hatha yoga principes.

Je ongeboren baby stemt zich af op hoe jij je voelt als ouder. Preciezer gezegd, op je gevoelens, je gedachten en je stressniveau. Al geniet je volop….in deze maanden verandert er veel en niet alleen in je lichaam! Het kan goed zijn dat je soms mentaal en emotioneel wat gevoeliger en meer gespannen bent dan normaal. De lessen zijn rustig, ritmisch en ontspannen. Je werkt aan je lichaam d.m.v. zachte yoga oefeningen. Yoga versterkt je, verzacht en leert je te ontspannen. Als je ontspannen bent en vertrouwt dat je lichaam weet wat er moet gebeuren, verloopt de bevalling vlotter dan wanneer je gespannen bent. Door de yoga ontstaat vanzelf een rustige ademhaling, flexibiliteit en ontspanning zodat je vol vertrouwen kunt bevallen.

Hoe zien de lessen eruit?

Alle facetten komen aan de orde:

1. Je vergroot je inzicht in alle veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt en hoe je klachten kunt voorkomen of verminderen.
2. Aandacht: concentratieoefeningen, fysiologie van pijn, angst en reflexen en de invloed hiervan op je kindje. Met als doel, spanningsklachten signaleren en schakelen naar rust in je hoofd en ontspanning en ontspannen kunnen bevallen
3. Ademoefeningen en ontspanningsoefeningen
4. Yoga (inclusief beweeg- en houdingtips voor thuis, op je werk en bevalhoudingen en oefeningen voor de eerste weken na de bevalling)

Vraag jij je af…waarom yoga nu je zwanger bent?

Een harmonieuze zwangerschap is belangrijk voor jou én je baby. Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam.

Deze zwangerschapslessen helpen je op een simpele en doeltreffende manier goed en diep te ontspannen, je flexibiliteit te vergroten en de spieren in je rug en bekkenbodem te versterken.

Je hoeft er geen yoga-ervaring voor te hebben of lenig voor te zijn. Een goede conditie van zowel lichaam als geest, vormt de beste voorbereiding voor de bevalling en de tijd erna.

Met zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen om te gaan, houd je je lichaam sterk en soepel. Daarnaast helpen de specifieke oefeningen voor het bekken bij het voorkomen, dan wel inperken en verhelpen van bekkenklachten.

Wanneer beginnen?

De zwangerschapscursus is een doorlopende cursus tot het moment van de bevalling. Je kunt beginnen vanaf de 14e week van de zwangerschap. Liefst niet later dan de 27ste week.

Wanneer zijn de lessen?

Eens per kwartaal is er een partnerles. Deze organiseren we op de tweede zaterdag in januari, april, juli en oktober.

Prijzen zwangerschapsyoga

Kom een proefles zwangerschapsyogales in onze studio proberen! Drink een kop thee na de les, praat met de docent en de andere aanstaande moeders om de sfeer te proeven.

Een proefles is € 9,95, als je besluit verder te gaan kun je kiezen uit een 10 lessenkaart of een 5 lessenkaart. Alle prijzen van de yogalessen vind hier.  Zorgverzekeringen vergoeden onze zwangerschapslessen, check je verzekering of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Groepsgrootte

De zwangerschaps yoga wordt gegeven in kleine groepen (maximaal 8-10), waardoor de docente voldoende persoonlijke aandacht kan geven.

Yoga na je zwangerschap

Ook na je zwangerschap kun je verder met yogalessen.  Deze “yoga na je zwangerschap” les is ideaal is om je energie, kracht en soepelheid weer terug te krijgen na je bevalling. En helemaal te ontspannen. Je bent van harte welkom vanaf 5 weken na je bevalling.

De bevalling is vlot en soepel verlopen. Ik heb heel veel aan de ademhalings technieken gehad. elke keer diepe adem en dan 6 pufjes (ik weet het het was 7, maar 6 deed ook zijn werk) ik denk dat ik misschien maar 1 keer verkeerd pufte, en dan ging ik mezelf weer verbeteren. Natuurlijk bij het laatste persen raak je in paniek, maar dan zei de verloskundige wat ik moest doen. En dacht ik weer aan jou, hoe ik het moest doen!

Bij deze wil ik je heel erg bedanken voor alle goede zorg en oefeningen.

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

We zijn een klein team en werken hard om beschikbaar te zijn voor informatie en vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Als je het antwoord niet kunt vinden, of een meer specifieke vraag hebt neem dan contact met ons op via mail of whatapp, dat is de snelste methode.

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen, laat dan je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!