Ervaringen yogalessen

De yogalessen worden op een rustige en prettige manier gegeven. Er wordt duidelijk uitleg gegeven en er is goede begeleiding om de houdingen op de juiste manier te doen. De houdingen worden vaak eerst voorgedaan en waar nodig is worden deze gecorrigeerd. De lessen doen mij zowel fysiek als mentaal goed. Ik ben beter in vorm, flexibeler en meer ontspannen. Na een paar lessen zul je al snel het resultaat merken.

— Denise

‘Yoga onder leiding van Ruud Boone biedt je een totaal aanpak voor lichaam en geest. Niet alleen je balans, lenigheid en kracht verbetert, maar ook je houding en je vermogen om te ontspannen. Je wordt geconfronteerd met je fysieke grenzen en je verlegt ze al na een paar keer meedoen. Ruud biedt op een hele prettige manier deskundige begeleiding. Hij ‘ziet alles’ en geeft voortdurend vriendelijke aanwijzingen om de houdingen goed uit te voeren.
Voorheen leek yoga me niks. Al dat stilzitten… Maar niets is minder waar en nu ik het effect van deze vorm van yoga heb ervaren (in combinatie met een prettige begeleiding door Ruud) ben ik er echt enorm blij mee dat ik er iedere week naartoe kan gaan.

— Inge

Wij ervaren yoga bij elke dag yoga als een uitlaatklep na een drukke werkdag. Wij voelen ons altijd relaxed en voldaan als we zijn geweest. Wat erg fijn is aan yoga bij elke dag yoga is dat er persoonlijk aandacht wordt gegeven aan een juiste lichaamshouding. Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten wordt daar goed naar geluisterd. Je wordt wel geprikkeld om je grenzen te verleggen, maar nooit te ver. En het kopje thee met koekje is een fijne afsluiter!

— Bob en Natasja

Toen ik een paar jaar geleden begon met het volgen van de yogalessen van Ruud, had ik er een hard hoofd in dat ik er iets mee zou bereiken. Een half jaar daarvoor had ik de diagnose fibromyalgie (teveel zenuwcellen in de bloedvaten, en daardoor veel spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid en stijfheid van alle ledematen) gekregen. Alleen liggen op de harde houten vloer deed overal pijn. Maar na een moeilijk begin en super veel spierpijn werd mijn pijn dragelijker en mijn lijf soepeler. Mijn spiertonus werd beter en kreeg minder krampen.
Nu is het mijn way of life, ik doe dagelijks mijn oefeningen en wil niet meer zonder.
Yoga is mijn manier om mijn lijf en ook mijn gedachte gezond te houden.

Bedankt Ruud, voor deze positieve ervaring!

— Esther

Ik volg al vanaf het begin yogalessen bij Elke dag yoga. Voor mij is Ruud de reden waarom ik daar kom. Ruud is een ervaren en enthousiaste docent die altijd rekening houdt met de situatie van de deelnemer. Hij geeft gevarieerde lessen met veel passie en betrokkenheid en geeft iedereen persoonlijke aandacht.

— Joeri

De beginoefeningen zijn vaak dezelfde maar in zijn geheel is er altijd mooie lesopbouw, duidelijke rustige instructie en gedegen observatie.
Dit in deze sfeervolle locatie brengt elke les zowel mijn lichaam als geest in balans.

— Jan

Kort door de bocht, wat ik bij jou leer is: de houdingen perfect uitvoeren, maar ook grenzen verleggen door houdingen te doen die ik (toch) niet kon, waar ik niet goed in ben en dus ook maar niet/minder deed. Ik leerde dus ook te doen waar ik niet zo goed in ben, sterker te zien dat het best wel meevalt en dat het overschrijden van mijn grens mij een prima gevoel geeft. En tja, yoga is net als het leven, het laat je patronen in je eigen gedrag zien en dat…..

De yogales die jij geeft, geeft handvatten om grenzen te verleggen, props etc, ik zie dit als hulpstukken, ook als metafoor in het leven. Jouw houding daarbij is aanvullend, je wacht af, observeert, vult aan en is net zo enthousiast als het lukt en niet veroordelend als het niet lukt en er is altijd wel een alternatief.

— Petra

Ik heb heel goede ervaringen met de yogalessen bij Elke dag yoga. Er is persoonlijke aandacht voor iedereen, zodat je weet dat je de goede houding hebt. Bovendien is Iyengar yoga een vorm die goed bij mij past.

— Yolande

Met je volle aandacht de yogaoefeningen doen en daarbij alles om je heen vergeten, dat is heerlijk en doet zoveel goed voor je lichaam en geest.
Ruud maakt dat als docent mogelijk. Hij weet een fijne en rustige sfeer neer te zetten, geeft aanwijzingen en corrigeert als dat nodig is maar hij laat je, als je dat wilt, ook op een verantwoorde manier je grenzen verleggen.

— José

In de studio kom ik tot rust. Ruud heeft veel aandacht voor elke deelnemer. Hij helpt, met veel respect voor ieders eigen tempo en beperkingen, de grenzen van je lichaam te herkennen en ze proberen te verleggen, om zo je eigen kracht te ontdekken. Elke keer verlaat ik de studio met lichaam en geest weer in balans.

— Marie

Ik vind het fijn dat bij Elke dag yoga mijn 2 passies samenkomen. Yoga en mantra muziek. In een goeie sfeer met lekker pittige lessen. Ruud kijkt altijd heel goed naar de deelnemers van de yogalessen en zorgt dat de houdingen tot in de details goed uitgevoerd worden.

— Petra

Warme studio en mensen! De lessen zijn goed te volgen, variëren en geven je de tijd om je conditie op te bouwen. Ik krijg elke keer extra energie en als de les klaar is voel ik me heerlijk! Jammer dat ik niet constant aanwezig kan zijn. Bedankt Elke dag yoga dat je in mij leven bent gekomen!

— Barbara

Ik vind de yoga lessen bij Elke dag yoga super goed geregeld. De tijden waarop de lessen gegeven worden passen goed in het dagelijkse leven en in de handige app vind je alles wat je nodig hebt, je kunt makkelijk abonnementen/ leskaarten aanschaffen en lessen reserveren. Ik vind de yoga lessen bij Elke dag yoga heel ontspannend en relaxed. Er hangt een hele ontspannen en aangename sfeer in de studio en tijdens de lessen heb je echt de tijd om tot rust te komen.

Als beginner wordt je goed begeleid bij het aanleren van de juiste houdingen en de inhoud van de lessen varieert elke week waardoor je altijd wel iets nieuws leert. Kortom, Elke dag yoga is een echte aanrader!

— Charlotte

Elke dag yoga is een gezellige en professionele yogastudio. De lessen zijn goed opgebouwd en het is leuk om te merken als je progressie maakt. Daarnaast vind ik het erg gezellig om na de les nog even een kopje thee met elkaar te drinken. De sfeer is er altijd heel goed!

— Patricia

Ik kom altijd blij, tevreden en ontspannen terug van de yogalessen bij Elke dag yoga. Ruud geeft op een fijne, rustige manier les, met veel aandacht voor ieders (on)mogelijkheden. De lessen zijn gevarieerd, maar houdingen komen toch vaak genoeg terug om ze steeds net iets meer onder de knie te krijgen. De sfeer in de studio is erg gemoedelijk en persoonlijk, en je voelt je er dan ook snel thuis.

— Davinia

Begin 2014 orienteerde ik me op het volgen van yoga lessen in Alphen aan den Rijn. Waar te beginnen? “Elke dag yoga” bood 6 introductielessen aan op de zaterdagmorgen. Een mooie kennismaking op een ideaal tijdstip.
Met veel geduld brengt Ruud Boone onze groep de basis oefeningen van lyengar yoga bij. Enthousiast geworden over yoga in het algemeen en “Elke dag yoga”in het bijzonder, besluit ik nog 10 lessen te nemen. Ik ben onder de indruk van de variatie en het tempo van de opeenvolgende oefeningen, het is geweldig om je hoofd je lichaam te laten gehoorzamen. Ruud Boone houdt scherp in de gaten dat wij allemaal onze grenzen opzoeken, maar hier niet overheen gaan om blessures te voorkomen. Inmiddels heb ik een abonnement genomen, zo goed is yoga bevallen!

— Mary

De beginnerslessen worden goed opgebouwd en alles wordt duidelijk en rustig uitgelegd. Omdat de groepen niet te groot zijn, is er ook ruimte voor individuele aanwijzingen. Het is best pittig maar het versterkt je lichaam en het ontspant je geest. Ik raad het daarom zeker aan!!

— Suzanne

Elke week sluit ik op vrijdag af met een yogales bij Elke dag yoga. Ruud geeft les. Hij legt duidelijk de oefeningen uit, deze worden veelvuldig in volgende lessen herhaald zodat je ook de uitdrukkingen leert. Het mooie van yoga vind ik dat het geschikt is voor elke leeftijd. Wanneer je lichamelijke klachten hebt, geeft Ruud advies en de juiste oefeningen. Ook les in kleine groepen en de goede aandacht spreken mij aan. Na de yoga nog even een kopje thee en een leuk gesprek, ja ik voel me goed bij Elke dag yoga…

— Helma

Elke dag yoga is een fijne yogastudio met een prettige sfeer. De lessen zijn duidelijk en leuk, worden er interessante workshops gegeven en heeft Ruud voldoende aandacht voor het individu.

— Laura

Sinds een aantal maanden volg ik yogalessen bij Elke dag yoga. De yogastudio heeft een rustige ontspannen sfeer en voelt heel laagdrempelig.  Yogadocent Ruud bouwt de les rustig op, heeft oog voor de cursist,geeft goede adviezen en aanwijzigingen.  Als je voor de les specifieke problemen aangeeft, wordt hier prima aandacht aan besteed en worden de oefeningen aangepast. Doe eens een proefles en ervaar het positieve effect van yoga.

— Carla

Sinds een paar maanden volg ik de Iyengar yogalessen bij Elke dag yoga.  Voorheen deed ik alleen maar Ahtanga yoga, maar door een blessure ben ik overstag gegaan voor deze vorm van yoga. Met veel plezier volg ik nu iedere week les bij Ruud. Hij geeft op een prettige en ontspannen manier les. De lessen zijn afwisselend en worden goed opgebouwd. Daarnaast doet Ruud de houdingen voor en begeleid je waar nodig en gewenst gedurende de hele les. Zelfs de wat meer uitdagende houdingen durf ik onder zijn begeleiding te proberen en vaak lukken ze dan ook min of meer!

— Cynthia

Yoga is voor mij een onmisbaar uurtje in een week van me-time.  Het is intensief en je bent even alleen geconcentreerd op jezelf. Het geeft mij energie of het werkt ontspannend. Allebei een heerlijke beleving……nooit meer zonder!

— Diana

De yoga-oefeningen doen mijn lijf goed en werken tegelijkertijd ontspannend. Jij geeft heel duidelijke instructie op een rustige en positieve manier. Wat mij heel goed doet, is de persoonlijke benadering en rekening houdend met wat mijn lijf aankan en mij en mijn spieren uitdagen om de grens te verleggen. Dat geeft mj een opkikker en zelfvertrouwen.

— Mieke

Maandag was ik bij de osteopaat en dinsdag bij Ruud Boone van Elke dag Yoga. Ik ging bij Ruud met een beter gevoel weg. Wat ik voor1 sessie betaal bij de Osteopaat kan ik drie maanden elke week naar Elke Dag Yoga. Ik heb mijn keuze wel gemaakt. Een kundige docent met een zachte aard.

— Noortje

Ik ben super tevreden met het online-yoga programma! Meteen na het sluiten van de yoga-studio was er de mogelijkheid door te gaan met yogaoefeningen onder deskundige leiding zoals gewend, maar dan via internet. Ik ben er superblij mee, want thuis alleen yoga doen lukt niet echt goed. Met de online lessen ga je verder “op de oude voet”! Het is een uitstekende noodoplossing tijdens de Corona crisis! Jij besteed voldoende aandacht aan de deelnemers voor zover dit mogelijk is voor jou, heel prettig! Je heb meteen door als je iets niet goed hebt begrepen/gehoord door de correctie. Dit nodigt tevens uit ook thuis je best te doen!!! De lessen zijn prima opgebouwd (inspanning/ontspanning) en er is heel veel afwisseling! Ik doe daarom zoveel mogelijk mee, zelfs vaker dan voor de crisis. In het begin moest ik erg wennen, maar nu denk ik zelfs later ook door de gaan met de online lessen als aanvulling op de “gewone” lessen in de studio. Wat ik wel heb gemerkt, is dat ik uitsluitend lessen moet gaan volgen bij de voor mij vertrouwde docenten. Omdat je elkaar kent begrijp je veel beter wat de bedoeling is!!! In elk geval krijg je een compliment van mij een “Danke schön” voor je enorme inzet!!!!

— Ires

Complimenten voor Jolanda, Ruud en hun team! Tot nu toe fit de Corona periode doorgekomen, mede door de mogelijkheid om elke dag online yoga lessen te blijven volgen.

— Ellen

Met het stijgen der jaren merkte ik dat ik steeds stijver werd en daardoor beperkt in mijn bewegingen. Mijn schoondochter, die fysiotherapeute is, adviseerde mij op yoga te gaan. Sinds januari dit jaar zit ik op lyengar yoga bij Elke dag Yoga. Een of twee keer per week. Tijdens de yogales worden er allerlei standen ingenomen om allerlei spieren, waar je op het eerste gezicht geen weet van hebt, meer op te rekken en soepeler te maken. Elke les is weer een hele ervaring met telkens nieuwe standen en oefeningen. Heel gevarieerd en in een zodanig tempo dat ook een nieuweling het goed kan volgen en uitvoeren. Vanwege de coronacrisis zijn de lessen nu niet meer in de studio bij Castellum, maar zijn ze online via Zoom. Dat gaat heel goed. Elke dag yoga heeft daar goed op ingespeeld, zodat alle lessen gewoon door konden gaan. Bij alles wat ik doe heb ik er veel baat bij, ook bij het roeien dat ik als sport bedrijf; ik ben minder stijf en zit weer soepeler in de boot. Aanbevelenswaardig!

— Rob

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

We zijn een klein team en werken hard om beschikbaar te zijn voor informatie en vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Als je het antwoord niet kunt vinden, of een meer specifieke vraag hebt neem dan contact met ons op via mail of whatapp, dat is de snelste methode.

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen, laat dan je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!