Onze yoga

Iyengar yoga door Ruud Boone in Alphen aan den RijnBij ons kun je elke dag yogales volgen, wij staan bekend als de meest persoonlijke yogaschool in Alphen aan den Rijn. Al meer dan 15 jaar lang. Onze docenten helpen je op weg, ze zijn betrokken, professioneel en staan voor je klaar. Lees hier wat anderen ervaren hebben.

Je vind onze yogastudio’s het centrum van Alphen aan den Rijn en in Ridderveld. Maar wat is yoga nu eigenlijk, waarom doe je het?

In het leven van alledag komt er veel op ons af. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Drukte rondom werk, familie of iets anders vraagt vaak veel van ons. Sommige mensen krijgen van de zorgen in hun hoofd zelfs lichamelijke klachten, zoals spanningshoofdpijn of gewrichtsklachten. Yoga herstelt de balans tussen lichaam en geest.

Het betekent letterlijk ‘in overeenstemming brengen met’ en verbindt lichaam, geest en gevoel met elkaar. Om dat bereiken, beoefen je fysieke houdingen, die we asana’s noemen, en ademhalingsoefeningen, die we pranayama noemen.

Ervaar het zelf!

Om echt te weten wat yoga betekent, moet je het zelf ervaren. In het begin zul je vooral de lichamelijke uitwerking van de oefeningen opmerken. Je maakt je lichaam lenig en versterkt de spieren en gewrichten. De ruggengraat en heel het beenderstelsel wordt veerkrachtig. Doordat de oefeningen fysieke en mentale spanningen vrijlaten, zul je na verloop van tijd ook het effect op de inwendige organen, klieren en zenuwstelsel gaan ervaren. De nieuwe levenskracht die het in jou losmaakt, helpt jouw geest een rustpunt te laten vinden in een veerkrachtig lichaam. Je leert alledaagse zorgen los te laten en niet meer te laten rondtollen in jouw gedachten. Door controle te krijgen over de geest, hebben alledaagse zorgen niet meer de overhand. De rust die je dan ervaart, geeft jou de ruimte om te zijn wie je werkelijk bent!

Gevorderde yogales of voor beginners, je bent van harte welkom. Wij geven we verschillende soorten yogavormen. Iyengar yoga, Hatha yoga, Yin Yoga, Restorative yoga en Dru yoga.

Je kunt ook prive les volgen (individueel, of met twee of drie personen).

Veel gestelde vragen met antwoorden over yoga vind je hier.

Iyengar yoga
Wereldwijd meest gerespecteerd

Hatha yoga
De bekendste yogavorm

Yin yoga
Zachte yoga

Dru yoga
Flexibiliteit en ontspanning

Cursussen
Beginnerscursus yoga

Zwangerschaps yoga
Yoga en mindfulness

Themalessen 
Energie, rust, ademhaling en meer

Personal yoga
Individuele privé yogales op maat

Veel gestelde vragen