Restorative yoga

Stress is niet meer uit ons leven en onze maatschappij te denken. We staan dagelijks bloot aan een eindeloze stortvloed aan prikkels, informatie en (sociale) verplichtingen. Dat dit kan leiden tot overbelasting en op den duur tot uitputting is helaas een feit.

Wereldwijd zijn en worden allerlei verschillende technieken ontwikkeld om deze stress te verminderen en hanteerbaar te maken, om ons te helpen onszelf te helpen. Het blijkt echter dat deze technieken maar voor korte duur helpen of helemaal niet.

Yoga biedt, door gerichte aandacht te combineren met bewuste ademhaling tijdens de verschillende houdingen, verlichting in het lichaam en in het hoofd en is hierdoor een van de meest toegepaste en beproefde methoden om stress en spanning te verminderen. Het werkt, omdat je in rust komt en in evenwicht. Twee voorwaarden om adequaat met de stressoren om je heen te kunnen omgaan en er geen last van te ondervinden.

Deze les is voor alle leeftijden en ervaringsniveaus en in het bijzonder geschikt voor mensen met spanningsklachten, stress en burnout. Yogahoudingen worden afgewisseld met uitleg over stress, ademhalingsoefeningen en verschillende technieken die zelfstandig toegepast kunnen worden zodat je, ook buiten de les en de yogamat, jezelf kunt helpen te ontspannen en tot rust te komen.

Meld je aan

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!