Yin yoga

Yin yoga is een combinatie van Hatha Yoga, de meridianenleer van de Chinese geneeskunde, Taoïstische filosofieën en Boeddhistische meditatietechnieken.

Alle yoga houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd zodat je je kunt overgeven aan de zwaartekracht. In het begin worden ze gemiddeld 3 tot 5 minuten aangehouden. De spieren worden minder sterk aangespannen zodat het bindweefsel van het lichaam opgerekt en gestimuleerd wordt. Gewrichten worden beweeglijker en actiever. Dit stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Het lichaam wordt niet gebruikt om in een houding te komen, maar de houding wordt gebruikt om het lichaam beter te voelen. Ofwel bij Yin Yoga gebruik je geen alignment, het is belangrijk hoe het voelt, niet hoe het eruit ziet! Geleidelijk aan kunnen de houdingen met profijt tot wel 10 minuten worden aangehouden.

Een van de belangrijkste kenmerken van Yin Yoga is dat je leert begrijpen en accepteren dat jouw lichaamsbouw uniek is. Mensen zijn gelijk, maar er bestaat grote diversiteit in de vorm van de beenderen van het menselijk skelet, en zo ook van de mobiliteit.

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

We zijn een klein team en werken hard om beschikbaar te zijn voor informatie en vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Als je het antwoord niet kunt vinden, of een meer specifieke vraag hebt neem dan contact met ons op via mail of whatapp, dat is de snelste methode.

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen, laat dan je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!