Do-in yoga

Do-In betekent oefening. Of letterlijk, je ledematen strekken en bewegen om de energie te laten stromen door de meridianen. Het is een eeuwenoude bewegingsvorm, oorspronkelijk uit China, met invloeden vanuit Japan. In zen-tradities wordt Do-In ook wel gebruikt als voorbereiding voor meditatie. Do-In stimuleert je om je lichaam écht te voelen en er verantwoordelijkheid voor te dragen. De lessen zijn daardoor voor alle leeftijden en alle lichamen.

Do-In oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur.

Do-In yoga wordt al duizenden jaren gedaan en komt oorspronkelijk uit China met invloeden vanuit Japan. De meridiaanstrekkingen zorgen voor meer balans in alle elementen: Vuur – Aarde – Metaal – Water – Hout. Hierbij gaat het om een balans tussen Yin en Yang.

Tijdens de lessen doen we veel oefeningen, maar maken we ook gebruik van drukpunten, het kloppen van de meridianen, massage, ademhaling en meditatie.

Daarnaast krijg je, door de aandacht voor ademhaling tijdens de les, ook een rustige geest: lichaam en geest worden weer één.

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

We zijn een klein team en werken hard om beschikbaar te zijn voor informatie en vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Als je het antwoord niet kunt vinden, of een meer specifieke vraag hebt neem dan contact met ons op via mail of whatapp, dat is de snelste methode.

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen, laat dan je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!