Do-in yoga

Do-In betekent oefening. Of letterlijk, je ledematen strekken en bewegen om de energie te laten stromen door de meridianen. Het is een eeuwenoude bewegingsvorm, oorspronkelijk uit China, met invloeden vanuit Japan. In zen-tradities wordt Do-In ook wel gebruikt als voorbereiding voor meditatie. Do-In stimuleert je om je lichaam écht te voelen en er verantwoordelijkheid voor te dragen. De lessen zijn daardoor voor alle leeftijden en alle lichamen.

Do-In oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur.

Do-In yoga wordt al duizenden jaren gedaan en komt oorspronkelijk uit China met invloeden vanuit Japan. De meridiaanstrekkingen zorgen voor meer balans in alle elementen: Vuur – Aarde – Metaal – Water – Hout. Hierbij gaat het om een balans tussen Yin en Yang.

Tijdens de lessen doen we veel oefeningen, maar maken we ook gebruik van drukpunten, het kloppen van de meridianen, massage, ademhaling en meditatie.

Daarnaast krijg je, door de aandacht voor ademhaling tijdens de les, ook een rustige geest: lichaam en geest worden weer één.

De Do-in lessen worden gegeven door Sanne.

Meld je aan

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Klik hier om een email sturen. Je kunt ook bellen, 0172 - 499 522, vergeet je telefoonnummer niet door te geven. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen. Daarom heeft mail de voorkeur.

We helpen je graag!