Gonda Verwoerd

Al jaren lang ben ik fulltime werkzaam in de tandheelkunde, wat zo nu en dan enige spanning met zich mee bracht. Ik was op zoek naar meer ontspanning in mijn lijf en rust in mijn hoofd.

Bij één van mijn eerste yoga lessen die ik een jaar of 10 geleden volgde, was ik verbaast over het feit dat yoga ook fysiek behoorlijk inspannend kon zijn. Tijdens die eerste lessen lagen mijn lijf en hoofd zo nu en dan met elkaar in de clinch. Gaandeweg, het vergde wel enige discipline, ontdekte ik de fysieke en mentale balans, wat zich uitte in minder dagelijkse stress, het meer in het nú kunnen leven en meer “geniet” momentjes. Aangezien ik in mijn jonge jaren al als aerobic, bbb en step instructrice aan de slag was, leek het mij fijn en in zekere zin een logisch gevolg om een yogaopleiding te gaan volgen, voor mijn eigen ontwikkeling, maar zeker ook om de positieve effecten van yoga op een professionele manier te kunnen én mogen overbrengen.

Vandaag de dag leer ik nog steeds nieuwe dingen bij en heb ik naast core en yoga en hatha ook de opleidingen voor yin en nidra afgerond. Proef met mij de vruchten van het effect van de yoga voor het ontwikkelen en behoud van flexibiliteit, stabiliteit, kracht, coördinatie en innerlijke rust.

Zie ik je een keer in één van mijn lessen verschijnen? Ik verheug me erop!