Waar draait het allemaal om bij online yogalessen?

Sinds Corona is alles wat we doen op de een of andere manier meer online gegaan. Daarmee is ook de yogawereld een meer toegankelijke en inclusieve ruimte geworden die gemakkelijker te ontdekken is dan ooit. Dit is te danken aan interactieve livestream yoga waarbij je in realtime deelneemt aan een les en tips krijgt van docenten alsof je in de studio bent, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

We wilden weten waarom mensen livestream yoga in hun routines opnemen. Dus vroegen we onze docenten en deelnemers om ons hun deskundig advies te geven.

Livestream yoga betekent gemak en toegankelijkheid

Je kunt thuis yogalessen volgen. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of mobiele telefoon die Zoom ondersteunt, een betrouwbare wifi-verbinding en jezelf! Bij Elke dag yoga kun je bijna alle yogalessen in de studio ook via de livestream volgen.

“Ik vond het online lesgeven ook leuk, vooral als mensen hun camera aanzetten, je ze in hun kamer kunt zien. Dan voelt het echt! Ik vond het leuk om ook mensen die ik lange tijd niet had lesgegeven vanwege verhuizing of iets dergelijks weer te zien.

Diverse online yogalessen

Livestream yoga kun je overal volgen. Natuurlijk zijn er lessen om je te laten zweten, maar er zijn ook lessen om je te helpen ontstressen, opnieuw verbinden met jezelf, nieuwe energie opdoen en meer. We bieden verschillende yogavormen aan, van flow tot een relaxte yin yogales.

Let op het niveau om te zien of het geschikt is voor je.

Het comfort van thuis yoga doen
Yoga is voor velen ook een persoonlijke zaak. Met de livestreamlessen kun je je huidige omgeving volledig zelf bepalen. Zin om op te warmen voor een intensieve flow les? Waarom niet, het is jouw les!

Wil je daarna nog een uurtje in savasana blijven? Ga ervoor, het is jouw woonkamer!

“Ik vind het geweldig dat het mensen heeft aangemoedigd die het een drempel vinden om een yogastudio te bezoeken, maar thuis in hun eigen omgevind en comfort wel les volgen.”

En als laat thuis bent, of niet weg kunt omdat de kinderen in bed liggen, gewoon een van onze avondyogalessen volgen en daarna gelijk je bed in duiken.

Meer tijd voor jou en je oefeningen
Uiteindelijk kost het minder tijd om je pc aan te te zetten dan om deel te nemen aan een persoonlijke yogales in de studio. Ideaal voor degenen onder ons die moeite hebben om tijd te maken voor onszelf en onze routines. Plotseling heb je een vrij uurtje en stijve schouders? Daar hebben we een on-demand les voor!

Verbinding via livestream yoga
Het kan gemakkelijk zijn om veel van onze tijd achter een scherm door te brengen zonder echt te socializen. We vinden het belangrijk om een ​​holistische levensstijl te behouden die ook echte menselijke interactie omvat.

Toptip: wees geduldig met technologie en gebruik de gallery view in Zoom.

Probeer eens iets nieuws in de virtuele yogastudio
Of je nu op zoek bent naar online yogalessen voor beginners of gewoon zin hebt om iets anders te proberen, er is een enorm scala aan yogavormen om uit te kiezen. Soms is een verandering net zo goed als rust, dus waarom zou je niet uit je comfortzone stappen, al is het maar voor een uurtje. Onze persoonlijke favoriet is een Yin Yoga les voor de zondagse lunch met Rob om je te helpen de rest van de dag te ontspannen.

En tot slot … waarom kiezen voor livestream yoga bij Elke dag yoga?
Simpelweg omdat onze docenten zich met hart en ziel inzetten voor alles wat ze doen! Als oprichter van Elke dag yoga heeft Ruud een persoonlijke band opgebouwd met alle docenten, heeft hij hun lessen uitgeprobeerd en weet hij dat ze gewaardeerd en geliefd zijn door andere yogi’s.

We zien je graag bij Elke dag yoga! Bekijk hier ons online lesrooster.

Doe mee aan onze nieuwe vroege vogel Challenge en meld je nu aan!