Graag delen we met je wat wij doen met betrekking tot het coronavirus en wat je zelf kunt doen om dit te ondersteunen. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

De locaties van Elke dag yoga worden regelmatig schoongemaakt, komende periode doen we dat vaker. Alle oppervlakken die vaak worden aangeraakt, worden dagelijks meerdere malen gedesinfecteerd. Verder vind je extra handreinigers in de keukens en toiletten in de studio. Ook hebben we hygiënische papieren doekjes in de toiletten en keukens en voor de yogamatten.

Wat je verder kunt doen als preventie is zorgen dat je immuunsysteem goed functioneert. Yoga kan hierbij helpen, hieronder vind je een reeks oefeningen die je thuis kunt doen om je immuunsysteem in het algemeen te ondersteunen.

Wat kun je doen om te helpen?

  • kom alsjeblieft niet naar de yogales als je milde symptomen vertoont (loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en verhoging). De leraren doen dat ook niet!
  • was je handen grondig voor en na de les. Papieren handdoekjes zijn beschikbaar.
  • maak je mat voor en na de les grondig schoon, of neem je eigen mat mee.
  • neem een handdoek mee om over de bolsters of dekens te leggen.
  • we doen extra ons best om de deurkrukken en andere oppervlaktes meermalen per dag schoon te maken.
  • probeer genoeg afstand te houden tot anderen als je je mat neerlegt.
  • om dit mogelijk te maken verlagen we tijdelijk het aantal leerlingen dat we per les toelaten. Dus: meld je aan voor je naar de les komt! Dan kunnen wij je ook op de hoogte brengen als er wijzigingen op het lesrooster zijn.
  • en… blijf vooral yoga doen!

Is het verstandig om naar de lessen te komen?

Jazeker! Dit soort situaties zijn niet nieuw. Er zijn bijvoorbeeld gelegenheden geweest in India waar grote griep uitbraken het Iyengar Instituut omsloten. BKS Iyengar gaf destijds specifieke oefeningen om het immuunsysteem thuis of op reis te versterken. Deze reeksen zullen komende weken zeker regelmatig terugkomen in de Iyengar yogalessen om het immuunsysteem te versterken.

Hieronder vind je een aantal verschillende reeks die je thuis kunt gebruiken. In de yogastudio liggen ook exemplaren om mee te nemen.

Zorg goed voor jezelf.

Online suggesties voor Yin yoga (met ervaring):

Online suggesties voor Hatha yoga (met ervaring):

Algemene yogareeks

Algemene yogareeks – Dank aan https://www.openyoga.nl/

Online suggesties voor Restorative yoga (met ervaring):

Online suggesties voor Iyengar yoga (met ervaring):