Is yoga meer dan lichaamsbeweging?

Bij ons in het westen worden de yoga asana’s vaak gezien als een vorm van lichaamsbeweging. In werkelijkheid zijn het technieken die ons fysieke lichaam in een bepaalde posities plaatsen die bewustzijn, ontspanning, concentratie en meditatie cultiveren. Het zijn houdingen die onze energie kanaliseert in een bepaalde richting om te revitaliseren, nieuwe energie op te doen/ aan te vullen.

Onderdeel van dit proces is de ontwikkeling van een goede lichamelijke gezondheid door eerst het bewegingsapparaat te laten werken. Strekken, stimuleren van organen. Vervolgens wordt er met verschillende technieken gewerkt aan het vergroten van de adem- en energiestroom. Vandaar dat de beoefening van asana’s complementair is aan lichaamsbeweging.

De asana’s zijn ontworpen om specifieke effecten te hebben op de klieren en interne organen, zodat ze de energie in het zenuwstelsel kunnen veranderen om een ​​gevoel van welzijn teweeg te brengen op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau van de beoefenaar.