Ruud Boone

Ruud is oprichter en eigenaar van Elke dag yoga. In 1995 is hij afgestudeerd als Bachelor of Science, Ingenieur in de Informatietechnologie. Na een carrière als ondernemer in de ICT met IT bedrijf Incentro  verkocht Ruud in 2005 zijn aandeel. Daarna is hij zich gaan richten op yoga, specifiek op Iyengar yoga.
 
Ruud wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen in zijn omgeving.
 
Meer energie in je lijf en rust in je hoofd door het geven van yogalessen. Met de yogalessen helpt hij mensen zichzelf beter te leren kennen, zodat ze kunnen groeien. Lichamelijk en emotioneel sterker worden. Met als gevolg een gezond en stabiel leven met veel energie en minder stress. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het leven op korte en lange termijn.
 
OpleidingElke dag yoga - Parsva Konasana - Alphen aan den Rijn
* Iyengar Yoga docentenopleiding aan het B.K.S. Iyengar Yoga Instituut (Clé Souren, Charles Hond en Annemieke Post) (driejarige opleiding van 1000 uur)
* Introductory I (2008) 
* Introductory II (2009)
* In opleiding voor Intermediate I
 
Iyengar yoga docenten voldoen aan strenge eisen rondom opleiding en examinering. Wereldwijd leggen Iyengar yoga docenten dezelfde examens af, vastgesteld door B.K.S. Iyengar. In 2009 heeft Ruud de driejarige docentenopleiding afgerond. 

Op dit moment volg ik de opleiding voor Intermediate I en wil deze in 2019 af te ronden. Aanvullend heb ik veel verschillende workshops gevolgd bij senior Iyengar yoga docenten, onder andere: Manouso Manos, Swati en Rajiv Chanchani, Patricia Walden, Lois Steinberg, Rita Keller, Stephanie Quirk, Christian Pisano en de kleindochter van BKS Iyengar Abhijata Iyengar.

Wat is jouw eerste yoga ervaring?

In 2005 liep ik de marathon van New York. Kort daarna werd ik gegrepen door yoga tijdens mijn sabbatical. Het effect van iyengar yoga op je lichaam en geest was zo sterk dat ik sindsdien elke dag yoga doe.

Wat betekent yoga voor jou?
Ik merk dat yoga mijn lichaam gezond, sterk en lenig houdt. Daarnaast ervaar ik ook dat yoga mij ondersteunt in het dagelijks leven. Ik werkte in de internet- en informatiebranche. Dan is het heel belangrijk om in alle hectiek overzicht te hebben. Yoga helpt mij om die helderheid van geest te behouden. Nu houd ik mij full-time met yoga bezig.

Uit welke oefening haal je de meeste voldoening?
Dat zijn er meer dan een, Sirsasana (hoofdstand) en Sarvangasana (schouderstand), de innerlijke rust na deze houdingen is heerlijk. Adho Mukha Vrksasana (handstand), daar krijg je energie van!

Wat is de mooiste plek op aarde om yoga oefeningen uit te voeren?
Het maakt niet uit waar je bent, je observeert je lichaam in de houdingen, je gedachten zijn naar binnen gericht.

Wat vind je naast yoga leuk om te doen?Bink berner sennen alphen aan den rijn iyengar yoga elke dag yoga
Ik ben gek op de Italiaanse keuken en houd van koken. Daarnaast vind ik het heerlijk om met Bink (mijn Berner Sennen hond) in de natuur te wandelen! Verder is ook hardlopen een van mijn hobbies.

Wat beweegt ons?

 ic fbk 36 ic twit 36 g 36x36Elke dag yoga op Linkedin Elke dag yoga Alphen Instagram
 
Kijk eens rond op bovenstaande pagina's en ontdek waar gaat ons hart naar uit gaat!

Erkend lid Iyengar yoga vereniging Nederland en Yogadocenten Nederland

Alle yoga lessen worden gegeven door ervaren én erkende yogadocenten

iyengar yoga alphenyoga alphen vereniging yogadocenten nederland