Elke dag yoga neemt Center open field over

Rust in je hoofd, energie krijgen,
soepele gewrichten, balans in je leven…

ELKE DAG YOGA IS ECHT IETS VOOR IEDEREEN

Yoga? Dat was toch altijd iets softs en zweverigs?
“Ja, yoga heeft soms een imagoprobleem”, zegt yogaleraar Ruud Boone, de man achter Elke dag yoga.

Ruud Boone: “Laten we het vanaf nu over elke dag yoga hebben! Want waar het mij om gaat is dat je yoga toepast in een vorm die je aankunt en die je prettig vindt. Als alternatief voor pillen, voor ingewikkelde therapieën, voor fitness of sport. Lichaam en geest minder belasten en in een betere conditie krijgen, daar draait het om.

“Elke dag yoga is gewoon de makkelijkste manier om – het klinkt wat cliché – naar je lichaam te luisteren. Wat zegt u? Ja, elke dag yoga maakt je bewuster van de processen die zich in je lijf afspelen. Het goede nieuws is: processen als ontspanning, doorbloeding, ademhaling, bewustzijn, kun je beïnvloeden en zelfs een beetje sturen met de gewoonste vorm van yoga die er is. Vandaar dat ik de vorm van yoga die ik promoot Elke dag yoga noem…”

Met ingang van het nieuwe jaar neemt Ruud de Alphense yogastudio van Flim Reydon, Center Open Field over en gaat deze op in Elke dag yoga. Dat het niet alleen om een nieuwe naam gaat, maakt Boone snel duidelijk. “Voor de ervaren yoga-beoefenaars is yoga een way of life. Een manier van leven. Die hebben hun weg naar mijn gevorderde yogagroep al gevonden door het pionierswerk van mijn voorgangster en collega Flim. Flim, die de Saswita-opleiding heeft gedaan en Deepak Chopra- docent en therapeut is blijft betrokken bij de studio voor de overdracht. Zelf heb ik de 3-jarige, internationaal erkende lyengar-opleiding gedaan. Bij Elke dag yoga ben je in vertrouwde, gecertificeerde, handen.”

“Waar het mij met deze overname om gaat, is om ook een breed publiek kennis te laten maken met een vorm van yoga die is in te passen in je persoonlijke levenspatroon. Het is van belang dat de yogavorm bij je past. Het is niet de bedoeling dat jij je aanpast aan een yogavorm.

Want wat is er vandaag de dag aan de hand? We krijgen elke dag weer een groeiend aantal prikkels te verwerken, of we dat nu willen of niet. De onrust in de wereld, de druk op je werk om het allemaal sneller en efficiënter te doen. Al die appjes van vrienden en collega’s die iets van je willen. De talloze reclames als we achter de computer of voor de tv zitten. De steeds toenemende drukte in het verkeer. Neem van mij aan: dat heeft zo z’n uitwerking op je lijf, op je geest, op je leven. Op de manier waarop we met onze medemensen communiceren. Denk je weleens waarom doe ik zo hieperdepiep? Je hebt toch geen ADHD? Denk je weleens help, ik wil rust, ik wil stilte, ik wil me weer opladen? De vraag die zich opdringt is: heb je wel de regie over je gevoelsleven en over het effect dat dat op je lijf heeft?

Iyengar yoga door Ruud Boone in Alphen aan den RijnWat bij mij werkt adviseer ik ook mijn beste vrienden, dus waarom niet aan iedereen? Elke dag yoga geeft je het geestelijke en lichamelijke heft weer in handen. Gebeurt er teveel tegelijk? Met elke dag yoga zet je de wereld even uit. Wil je je met alles goed voorbereiden op je aanstaande bevalling? Met elke dag yoga zet je je hele lijf op Welkom. Spanningen op je werk? Liefdesverdriet? Elke dag yoga helpt je geestelijk en lichamelijk weer in balans. Burn out? Elke dag yoga helpt je op de weg terug. Niks zweverigs aan. Voor elke behoefte aan ontspanning en bewustzijn is er een behapbare vorm van yoga bij Elke dag yoga. Ik zou zeggen: geef Elke dag yoga een kans. Elke dag. Vraag je je af: is Elke dag yoga ook iets voor mij? Ga! Tijdens een vrijblijvend intake-gesprek ontdek je al snel of yoga en, zo ja, welke vorm van yoga iets voor jou is.

Er is een open dag op 15 december 2018: ga daar kennis maken met Elke dag yoga en alle docenten!