Ruud Boone

Ruud Boone, eigenaar en oprichter van Elke dag yoga in Alphen aan den RijnRuud is oprichter en eigenaar van Elke dag yoga. In 1995 is hij afgestudeerd als Bachelor of Science, Ingenieur in de Informatietechnologie. Na een carrière als ondernemer in de ICT met IT bedrijf Incentro verkocht Ruud in 2005 zijn aandeel. Daarna is hij zich gaan richten op yoga, specifiek op Iyengar yoga, als Iyengar yogadocent.

Ruud wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen in zijn omgeving.

Meer energie in je lijf en rust in je hoofd door het geven van yogalessen. Met de yogalessen helpt hij mensen zichzelf beter te leren kennen, zodat ze kunnen groeien. Lichamelijk en emotioneel sterker worden. Met als gevolg een gezond en stabiel leven met veel energie en minder stress. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het leven op korte en lange termijn.

Opleiding

Charles Hond, Clé Souren en Annemieke Post - Senior Iyengar yoga teachers.* Iyengar Yoga docentenopleiding aan het B.K.S. Iyengar Yoga Instituut (Clé Souren, Charles Hond en Annemieke Post) (driejarige opleiding van 1000 uur)
* Introductory I (2008)
* Introductory II (2009)
* In opleiding voor Intermediate I

Iyengar yoga docenten voldoen aan strenge eisen rondom opleiding en examinering. Wereldwijd leggen Iyengar yoga docenten dezelfde examens af, vastgesteld door B.K.S. Iyengar. In 2009 heeft Ruud de driejarige docentenopleiding afgerond.
Op dit moment volgt Ruud de opleiding voor Intermediate I en wil deze in 2023 afronden. Het is een wereldwijde erkende yoga opleiding.

Aanvullend heeft Ruud veel verschillende workshops gevolgd bij senior Iyengar yoga docenten, onder andere:  Swati en Rajiv Chanchani, Patricia Walden, Lois Steinberg, Rita Keller, Stephanie Quirk, Christian Pisano en de kleindochter van BKS Iyengar Abhijata Iyengar.

Wat is jouw eerste yoga ervaring?

In 2005 liep ik de marathon van New York. Kort daarna werd ik gegrepen door yoga tijdens mijn sabbatical. Het effect van Iyengar yoga op je lichaam en geest was zo sterk dat ik sindsdien elke dag yoga doe.

Wat betekent yoga voor jou?

Ik merk dat yoga mijn lichaam gezond, sterk en lenig houdt. Daarnaast ervaar ik ook dat yoga mij ondersteunt in het dagelijks leven. Ik werkte in de internet- en informatiebranche. Dan is het heel belangrijk om in alle hectiek overzicht te hebben. Yoga helpt mij om die helderheid van geest te behouden. Nu houd ik mij full-time met yoga bezig.

Uit welke oefening haal je de meeste voldoening?

Dat zijn er meer dan een, Sirsasana (hoofdstand) en Sarvangasana (schouderstand), de innerlijke rust na deze houdingen is heerlijk. Adho Mukha Vrksasana (handstand), daar krijg je energie van!

Wat is de mooiste plek op aarde om yoga oefeningen uit te voeren?

Het maakt niet uit waar je bent, je observeert je lichaam in de houdingen, je gedachten zijn naar binnen gericht.

Wat vind je naast yoga leuk om te doen

Ik ben gek op de Italiaanse keuken en houd van koken. Daarnaast vind ik het heerlijk om in de natuur te wandelen en is hardlopen een van mijn hobby’s.