Yin yoga

Yin Yoga Alphen aan den Rijn Elke Dag YogaYin yoga is een combinatie van Hatha Yoga, de meridianenleer van de Chinese geneeskunde, Taoïstische filosofieën en Boeddhistische meditatietechnieken.

Alle yoga houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd zodat je je kunt overgeven aan de zwaartekracht. In het begin worden ze gemiddeld 3 tot 5 minuten aangehouden. De spieren worden minder sterk aangespannen zodat het bindweefsel van het lichaam opgerekt en gestimuleerd wordt. Gewrichten worden beweeglijker en actiever. Dit stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Het lichaam wordt niet gebruikt om in een houding te komen, maar de houding wordt gebruikt om het lichaam beter te voelen. Ofwel bij Yin Yoga gebruik je geen alignment, het is belangrijk hoe het voelt, niet hoe het eruit ziet! Geleidelijk aan kunnen de houdingen met profijt tot wel 10 minuten worden aangehouden.

Een van de belangrijkste kenmerken van Yin Yoga is dat je leert begrijpen en accepteren dat jouw lichaamsbouw uniek is. Mensen zijn gelijk, maar er bestaat grote diversiteit in de vorm van de beenderen van het menselijk skelet, en zo ook van de mobiliteit.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 of lees verder over yoga...

 

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Je kunt ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. heeft de voorkeur omdat we vaak lesgeven en dan niet in de gelegenheid zijn de telefoon aan te nemen. Natuurlijk kun je ook bellen, 0172 - 499 522, vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

We helpen je graag!