Yin/yang yoga

Een combinatie van yin- en yang yoga. Een yin/yang les richt zich zowel op het versterken en versoepelen van bindweefsel, spieren en gewrichten. Het combineert het zachte, rustige en aandachtige van yin met het krachtige van de yang yoga. Je begint bijvoorbeeld op de yin wijze: rustige, tragere oefeningen met veel aandacht voor de ademhaling. Zo bouw je op naar het yang gedeelte van de les.

Daar vereisen de oefeningen meer inspanning en kracht, dankzij de voorbereidende yin oefeningen zijn de houdingen minder belastend. Het kan ook andersom, actief starten met Yang en daarna ontspannen met Yin. De yin en yang elementen ondersteunen en vullen elkaar aan.

De Yang yoga is meer dynamisch, waarbij je werkt aan het versterken van de spieren, het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen. Yang staat voor zon en is mannelijk. Het geeft je energie en warmte, zowel fysiek als mentaal.

De yin yoga brengt je meer tot rust. Als je van nature actief bent is dit een mooie tegenhanger. Yin staat voor maan en vrouwelijk. Daar draaien de oefeningen om totale ontspanning en loslaten. Ideaal als je veel stress ervaart. Yin en yang staat voor balans in lichaam en geest, een ideale combinatie!

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

We zijn een klein team en werken hard om beschikbaar te zijn voor informatie en vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Als je het antwoord niet kunt vinden, of een meer specifieke vraag hebt neem dan contact met ons op via mail of whatapp, dat is de snelste methode.

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen, laat dan je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!