Adem en meditatie workshop

Meditatie en ademhalingsoefeningen (pranayama) zijn belangrijke onderdelen in een yogales. Ook buiten de mat kunnen ze je veel voordelen bieden.

Ben je benieuwd naar meditatie en pranayama, naar welke technieken en oefeningen er zijn en wat ze voor je kunnen doen? Dan is deze workshop wat voor jou!

Meditatie
Meditatie, ook wel dhyana, is een oefening in aandachtig aanwezig zijn. Er zijn diverse vormen van meditatie, waarbij het allemaal gaat om eenwording van lichaam, geest en ziel. Het gaat dus niet per se om je gedachten stil te krijgen, want dat is haast onmogelijk. Gedachten komen nou eenmaal voortdurend voorbij. Als je mediteert, kalmeer je je gedachten wel en dat kan positieve effecten op je hebben, zoals minder stress en angst ervaren en het verhogen van je concentratie.

Pranayama
Pranayama is het beheersen van de adem. Het woord pranayama is Sanskriet en komt van ‘prana’, wat levensenergie betekent, en ‘yama’, wat uitbreiding betekent. Met deze ademhalingsoefeningen stuur je dus je ademhaling bewust om zo lichaam, geest en ziel met elkaar te verbinden en je levensenergie uit te breiden.

In onze drukke levens tegenwoordig ademen we vaak te oppervlakkig. En dat kan onder andere leiden tot hartkwalen, vermoeidheid en slaapproblemen. Door beter te ademen kun je hier positieve invloed op hebben en ook mentaal kun je jezelf meer in balans brengen, kalmeren of juist oppeppen met bepaalde technieken.

Dit ga je leren:
– Verschillende meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen
– Ervaren wat voor invloed de technieken en oefeningen op je hebben
– Wanneer je welke techniek het beste in kunt zetten en hoe je dat toepast in het dagelijks leven

Wie
De workshop wordt gegeven door Danielle.

Wanneer
Zondag 2 juli – 13.00 – 15.00

Waar
De workshop wordt gegeven in studio Castellum, in het centrum.

Prijs
De prijs voor de workshop bedraagt 27,50 euro.

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

We zijn een klein team en werken hard om beschikbaar te zijn voor informatie en vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Als je het antwoord niet kunt vinden, of een meer specifieke vraag hebt neem dan contact met ons op via mail of whatapp, dat is de snelste methode.

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen, laat dan je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!