Training mindful zwanger en bevallen

Wat leer je tijdens een mindfulness training bevallen?
Je leert hoe je om kunt gaan met stressvolle gebeurtenissen tijdens je zwangerschap, want stress tijdens je zwangerschap is niet bevorderlijk voor jou en het kind. Stress kan namelijk allerlei negatieve gevolgen voor het kind en jou hebben. Kortom, door een training te volgen leer je beter om te gaan met stress. Ook leer je om te gaan met allerlei gevoelens en gedachten die tijdens een zwangerschap allemaal naar boven komen.

Pijnmanagement tijdens de bevalling
Bovendien kun je tijdens je bevalling mindfulness gebruiken, want je leert om beter om te gaan met pijn. Je leert hoe je weeën opvangt. Je leert te accepteren wat je voelt en de situatie op dat moment te accepteren zoals ze is, ook al verloopt de bevalling misschien anders dan je van tevoren had bedacht. Sterker nog mindfulness training is zelfs ontworpen voor mensen met chronische pijn. De grondlegger John Kabat Zinn is destijds in Amerika begonnen met het geven van deze trainingen aan mensen met chronische pijn. Deze trainingen sloegen zo enorm aan dat de trainingen ook voor andere doelgroepen werden gebruikt en nu dus ook voor zwangere vrouwen.

Wat leer je nog meer?
Naast dat je leert om te gaan met pijn tijdens de bevalling, krijg je ook inzichten in je eigen leven door de mindfulness, waardoor je nog meer vreugde zult halen uit het feit dat je zwanger bent en je binnenkort een kindje mag verwachten. Bovendien kun je na de training verschillende meditatietechnieken toepassen waar je je hele leven wat aan hebt. Ook krijg je yogaoefeningen mee die je zeker goed kunt gebruiken tijdens jouw zwangerschap. Het is dus een mindfulness training én een zwangerschapscursus inéén!

Hoe lang duurt de training?
De training duurt acht weken. Tijdens die acht weken van tweeënhalf uur leer je te mediteren en je ervaart hoe fijn bodyscans kunnen zijn. Bovendien leer je met het onderdeel mindful bewegen, soms ook yoga of bewegen met aandacht genoemd, hoe je om kunt gaan met een bepaalde spanning in je lichaam.

Mindfulness training samen met je partner
Je kunt samen met je partner deelnemen. Uiteindelijk zijn jullie namelijk moeder en vader en staat jullie leven een beetje op zijn kop, dus jullie moeten het samen doen. Je kunt een mindfulness training dus zeker nu goed gebruiken. Of misschien hebben jullie al kinderen. Ook dan is een mindfulness training een cadeau aan jullie zelf en een investering voor jullie gehele leven, zeker ook voor de relatie die jullie met elkaar hebben. En als jullie mindful zijn dan is de baby daar straks ook bij gebaat.

Intake door Joyce
Voordat je deelneemt aan de training krijg je eerst wat vragen via de e-mail toegezonden die je moet beantwoorden, zodat we weten waar we rekening mee kunnen houden. Daarna volgt er nog een kort telefonisch gesprek over de vragen die je hebt beantwoord. Joyce Berwald is erkend mindfulness trainer.

Kosten en vergoeding via de verzekering
De kosten bedragen € 550,= per stel. Veel verzekeraars vergoeden een training geheel of gedeeltelijk. Check jouw zorgverzekering voor de voorwaarden.

Data
De volgende training start in september.

Meld je aan

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Klik hier om een email sturen of hier voor whatsapp. Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen. Mail of whatsapp heeft de voorkeur.

We helpen je graag!