Met in gedachten nog het yogaweekend in Zeeland is deze maand het boek van de maand gekozen; “Het hardloperskookboek”.

Misschien lijkt die keuze niet zo voor de hand liggend, toch is er zeker een link tussen yoga en hardlopen; steeds vaker worden die 2 gecombineerd in “run yoga”.

Zo ook tijdens het yogaweekend, waar het heerlijk was om in de duinen van Domburg hard te lopen en vervolgens yoga oefeningen op het strand te doen begeleid door een blauwe lucht en een heerlijke lente zon!

Dat je kort voordat je gaat hardlopen niet zwaar moet eten, is bij de meesten wel bekend maar wat eet je daarna om je lichaam te voeden en goed te laten herstellen?

Die vraag is wat minder makkelijk te beantwoorden: zoete sportdrankjes? Of is kokoswater een gezonder alternatief?

En wat is een goed ontbijt als je toch iets wens om je maag te vullen voordat je gaat lopen?

Inspiratie en ideeën voor ontbijt, lunch (brood met pistache noten!), gezonde pasta’s, sapjes en snacks het staat allemaal in dit boek; fraai in beeld gebracht en met heel veel info en leuke verhalen.

Het hardloperskookboek is geschreven voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren en die ook best een wijntje of biertje lusten op zijn tijd.

Natuurlijk zijn de auteurs (Miriam van Reenen en Barbara Kerkhof zelf enthousiaste en zeer ervaren hardlopers).

Je kunt het boek nu in de studio bekijken!

Het boek van de maand ligt in de studio èn is verkrijgbaar bij boekhandel Haasbeek in de Julianastraat. Je kunt het boek ook online bestellen bij Haasbeek en laten thuisbezorgen (zonder kosten!).