Special needs yoga

Een Iyengar yoga Special needs les is een unieke yogales voor als je kampt met een blessure/gezondheidsklachten. Of om wat reden dan ook beperkt bent in je bewegingsvrijheid. Het is een semi-privé les, met een beperkt aantal mensen (3 tot 4) krijg je individuele oefeningen. Speciaal toegespitst op je wensen en behoeften.

Een unieke mogelijkheid om actief aan de slag te gaan met je gezondheid!

Hoe helpt yoga?

Yoga zorgt ervoor dat het lichaam zo natuurlijk mogelijk functioneert. Het uitvoeren van de aanbevolen houdingen zorgt ervoor dat het lichaam in staat wordt gesteld de oorzaak van de kwaal aan te pakken.

Yoga kan helpen delen van het lichaam die getraumatiseerd, verwaarloosd, of een blessure hebben opgelopen te verbeteren en te helen. De beweging van het lichaam in de verschillende asana’s stimuleert gewonde gewrichten, spieren of organen, door het verhogen van de doorstroming van het bloed naar deze delen.

Therapie

Yogatherapie is gebaseerd op speciale sequences (reeksen) van geselecteerde houdingen om specifieke kwalen te behandelen. De houdingen worden aangepast met behulp van hulpmiddelen (props) en zijn dus toegankelijk voor iedereen, ongeacht de eventuele beperkingen.

De yoga therapie sequences die hier worden aangeboden zijn voor kleine kwaaltjes en veel voorkomende problemen.
Sequences voor ernstiger medische aandoeningen worden alleen gedaan onder begeleiding en toezicht van een daarvoor gekwalificeerde senior Iyengar leraar. Neem hiervoor met mij contact op.

Voor je deel gaat nemen aan de Special needs lessen is er een individuele intake (60 minuten), om samen de invulling van de lessen door te nemen. De intake plannen we samen in.

Na de intake kun je een 5 lessen Special needs yoga aanschaffen en je inschrijven voor de lessen (dinsdagmiddag, donderdagmiddag of zaterdagmiddag)

Meld je aan

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Klik hier om een email sturen. Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522, vergeet je telefoonnummer niet door te geven. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen. Daarom heeft mail de voorkeur.

We helpen je graag!