Moment voor JeZelf.

Het grootste deel van ons leven brengen we door in ons hoofd. We leven het denken, de continu stoom van gedachten, de alsmaar herhalende gedachten die onze patronen en conditioneringen vormen. Veel van de tijd geven we aan afleiding, bewust of onbewust.

Tijd voor een moment voor JeZelf. Tijd voor jou.

We beginnen met aankomen, vanuit de drukte van de dag en week naar aandacht voor jou. We gebruiken eenvoudige bewegingsoefeningen om meer in contact te komen met voelen en ons lichaam. Soms met muziek. We gaan samen een moment van tijd in stilte verblijven. Vervolgens verschuiven we naar geleide meditatie waarin we een onderwerp observeren. Zacht, vrij van oordeel, onderzoekend, spelenderwijs als kind. Onderwerpen als overgave, zelfliefde, aandacht voor wat is, vergankelijkheid, aanvaarden, in je kracht staan. Observeren hoe dit voor jou werkt, voelt en hoe je dit in je leven toepast. We sluiten het samenzijn af met liefdevol gewaarzijn, een methodiek uit de Tibetaanse Dzogchen, als afwisseling voor het meditatieve, waarbij je via geleide visualisatie in contact gaat met liefde voor jou en het liefdevol omarmen van wat is. Vaak afsluitend met muziek.

Meditatie

Meditatie kan op verscheidene manieren worden uitgelegd en beoefend. Deze workshop is gericht op aandacht. Aandacht voor wat je bezighoudt, wat er in je leeft. Vanuit aandacht, die in de dag gericht is op de buitenwereld, je ervaringen, gebeurtenissen, waarin je vaak geleefd wordt in de waan van de dag, keren we de aandacht naar binnen. Je aandacht verschuiven naar binnen en vanuit een alerte houding te observeren. Oordeel loos de beweging van de mind te volgen.

Je gaat leren hoe het voor je is om je aandacht naar binnen te richten. Van de ratio en buitenwereld naar observeren en voelen. Waarnemen wat er in je gebeurt. Inzicht krijgen in je de onophoudelijke stroom van gedachten, neiging tot afleiding, reactie, gedrag en patronen. Op een vriendelijke liefdevolle manier, om in te zijn, oordeelloos en zacht.

Ontspanning

Ontspanning, inzicht, een andere kijk, gaan voelen waar je blij van wordt, wakker worden, je patronen gaan zien, leren liefhebben van de dingen je niet leuk vindt aan jezelf. Uiteindelijk leidt dit tot momenten van stilvallen van de gedachten. In die stilte val je vanzelf in vreugde en vrede. Een moment van ruimte, zijn en aandacht voor jou.

Elke workshop is een op zich zelf staande workshop en zijn open en toegankelijk. Ervaring is niet nodig.

Van buiten naar binnen, een weg naar rust, voldoening en welzijn

Oordeel loos. De zon schijnt op iedereen, maakt geen onderscheid en keuze. Leer van de natuur.

Onthaasten. De aarde heeft geen haast met draaien, de planeten ook niet.

Ademen.. in en uit vanuit de stilte..

Wie ik ben zonder verhaal.

Wie
De cursus wordt gegeven door Michael Heer.

Prijs
De kosten voor de meditatie workshop bedragen 22,50 euro

Wanneer
Binnenkort.

Meld je aan

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Klik hier om een email sturen. Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522, vergeet je telefoonnummer niet door te geven. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen. Daarom heeft mail de voorkeur.

Ik help je graag!