Wendy Nederend

Graag stel ik mijzelf even aan jullie voor. Mijn naam is Wendy Nederend, ik ben getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Ik heb jarenlang in de gehandicaptenzorg gewerkt. Op dit moment ondersteun ik mensen met psychosociale problemen, mantelzorgers en ouderen bij allerlei vragen. Positieve Gezondheid geïntroduceerd door Machteld Hubert is de filosofie die ik in mijn werk toepas. Het vermogen van mensen om, met hun eigen beperkingen om te kunnen gaan. Focus leggen op wat mensen wel kunnen in plaats van wat ze niet (meer) kunnen, iets wat ik ook toepas tijdens mijn yogalessen. Elke vrouw en elke zwangerschap is anders. Voelen wat jij en je baby nodig hebben tijdens en buiten de yogales probeer ik je mee te geven.
Als kind en later als jonge vrouw was ik me niet bewust van mijn innerlijke kritische stem die vooral gericht was op de buitenwereld en perfectie.. Totdat ik op een dag ‘overvallen’ werd door een burn-out. Ik ging onderzoeken wat ik hiervan kon leren en wat goed voor mij was; yoga, wandelen, mediteren en het doen van ademhalingsoefeningen zijn sindsdien een onderdeel van mijn leefstijl geworden. Ik heb geleerd te voelen en te luisteren naar mezelf. Dat luisteren naar mezelf gaat steeds beter. Ik wens jou dat ook toe, want je kan er zoveel van leren.
Ik weet nog goed dat ik bij mijn eerste bevalling angstig en onzeker was. Ik was de eerste in de familie en van de vriendengroep die ging bevallen. Zou ik de pijn wel aankunnen en wist mijn lijf eigenlijk wel wat ze moest doen? Ik zat erg in mijn hoofd en kon me moeilijk concentreren op mijn ademhaling. Er gebeurde van alles waar ik geen controle over had en dat maakte mij ontzettend onzeker. Bij de bevalling van mijn tweede ging het beter, ik wist beter hoe ik kon ademen tijdens de weeën en kon me beter eraan overgeven.
Omdat ik uit eigen ervaring weet wat yoga en meditatie ons kan bieden, zie ik yoga als een geschenk voor jezelf en je baby. Een mooie zin die daarbij past is ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. In mijn ogen is yoga – en ook meditatie – een geweldig middel om meer in contact te komen met de signalen die het lichaam je geeft. Wanneer je deze signalen kan opmerken en beantwoorden met liefdevolle aandacht, zal het maken van (bewustere) keuzes in je leven steeds makkelijker worden.
Zwangerschapsyoga helpt je sterk en fit te blijven of te worden tijdens je zwangerschap en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Bovendien maakt zwangerschapsyoga je mentaal sterker. Je leert meer te vertrouwen op je lichaam, waardoor je de zwangerschap en bevalling met (meer) zelfvertrouwen doorloopt. Je krijgt een meer bewuste verbinding met jezelf en met je kindje in je buik. Je krijgt tijdens de lessen praktische tips en er komen diverse thema’s aan bod. Ik hoop dat ik hierin een bijdrage kan leveren en hoop je snel te ontmoeten!

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies?

Klik hier om een email sturen. Je kunt ook bellen, 0172 – 499 522, vergeet je telefoonnummer niet door te geven. Omdat we vaak lesgeven zijn we niet altijd in de gelegenheid de telefoon aan te nemen. Daarom heeft mail de voorkeur.

We helpen je graag!