Suzanne Verwoerd

Ik ben Suzanne. Tijdens mijn studie Taalwetenschap in Amsterdam ben ik begonnen met yoga. Dat is ondertussen ongeveer tien jaar geleden. Inmiddels woon ik in Leiden en heb ik (bijna) een opleiding tot Yin Yoga docent afgerond.

Toen ik met yoga begon dacht ik dat je al soepel en slank moest zijn om het te kunnen. Een vriendin nam me mee en gelukkig was mijn klasje klein en erg laagdrempelig. Mijn aanname bleek helemaal niet waar te zijn. Daar zag ik dat iedereen andere dingen wel of niet kan. Dat je sommige dingen kan ontwikkelen en sommige dingen niet. In de tijd dat ik yoga doe heb ik mezelf ook zeker ontwikkeld, maar er blijven ook altijd uitdagingen. Dat kan zelfs van dag tot dag verschillen. Dat is ook precies de kracht van yoga voor mij.
Yin yoga is bij uitstek geschikt om te leren voelen. Je eigen lichaam te leren kennen. Wat is voor jou mogelijk en wat niet meer? Juist door op zoek te gaan naar de grens van wat nog wel kan, en dan de houdingen wat langer aan te houden, begin je steeds beter onderscheid te maken.

Wat yoga mij daarnaast gebracht heeft, naast veel kennis van mijn eigen lichaam, is een verbeterde ademhaling en een compassievoller leven. Daarom wil ik yoga ook zo graag doorgeven. Daar ligt mijn enthousiasme. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen daar baat bij heeft, en dat je dat met yoga kan ontwikkelen. Verder houd ik het graag luchtig. Sommige dingen vragen alle aandacht, maar af en toe kan het ook heel fijn zijn om jezelf niet ál te serieus te nemen en er vooral plezier in te hebben.