Energie en vrijheid in je lijf

Written by Ruud Boone on zondag, 20 maart 2016. Posted in Iyengar yoga

Energie in je lijf - Voel de vrijheid in achteroverbuigingen

Op zoek naar ruimte en lengte in je lichaam, dat vind je door yoga te doen. Vooral tijdens achteroverbuigingen voel je het. Ruimte ervaren gaat stap voor stap; Iyengar yoga heeft speciale sequences om ervoor te zorgen dat je deze ruimte in je lichaam krijgt en voelt tijdens achteroverbuigingen.

Een mooie sequence zie je op dit YouTube filmpje hier: https://youtu.be/1R4xKNIQAdU

Elke dag yoga Alphen aan den Rijn Iyengar Yoga Blog Yogales Yogalessen viparita dandasana urdvha dhanurasana pincha mayurasana

Achteroverbuigingen werken verjongend, ze geven energie en kracht en gaan depressiviteit tegen. Ze openen de voorkant van je lichaam en maken je rug soepel. Je schouders en armen worden sterk, je krijgt er energie van en je wordt alert.

Soms kun je ook angst, verdriet of fysieke pijn voelen bij de backbends. Ga met je aandacht er naar toe en observeer wat je voelt.

Sequence in het filmpje, met props:

- Viparita Dandasana
- Urdhva Dhanurasana
- Pincha Mayurasana
- Vrschikasana

About the Author

Ruud Boone

Ruud Boone

Ruud Boone

Ruud is oprichter en eigenaar van Elke dag yoga. In 1995 is hij afgestudeerd als Bachelor of Science, Ingenieur in de Informatietechnologie. Na een carrière als ondernemer in de ICT met IT bedrijf Incentro  verkocht Ruud in 2005 zijn aandeel. Daarna is hij zich gaan richten op yoga, specifiek op Iyengar yoga.
 
Ruud wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen in zijn omgeving.
 
Meer energie in je lijf en rust in je hoofd door het geven van yogalessen. Met de yogalessen helpt hij mensen zichzelf beter te leren kennen, zodat ze kunnen groeien. Lichamelijk en emotioneel sterker worden. Met als gevolg een gezond en stabiel leven met veel energie en minder stress. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het leven op korte en lange termijn.