Iyengar yoga touwenmuur

Written by Ruud Boone on donderdag, 23 juli 2015. Posted in Iyengar yoga

Achtergrond en voordelen - Yoga Kurunta

De yoga touwen aan de muur zijn gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van BKS Iyengar. Aan de muur zijn touwen bevestigd om verschillende yogahoudingen te doen.

In de nieuwe yogastudio wordt een dergelijke muur geplaatst. Het wordt een moderne versie gebaseerd op het oorspronkelijke idee.

In plaats van haken op de muur wordt gebruik gemaakt van een vlakke muur met daarachter de bevestiging voor de touwen en andere hulpmiddelen. In plaats van vier bevestigingspunten maken we gebruik van meer bevestigingspunten met meer mogelijkheden. Iyengar yoga touwen muur elke dag yoga alphen aan den rijnDe foto's geven een impressie.

De typische onderdelen die worden gebruikt in yogalessen omvatten de touwen, bars en de pelvic swing . Deze onderdelen bieden een manier om de uitlijning van je lichaam beter te voelen in veel verschillende houdingen.

De voordelen:
- langer en met meer gemak de yogahoudingen uitvoeren;
- leer de uitlijning en de juiste vorm in de houding te voelen;
- uitstekend bij blessures of bij yoga therapie
- moeilijke houdingen worden toegankelijker
- veel van de klassieke houdingen en creatieve varianten daarop kunnen aan de muur worden uitgevoerd
- en het is leuk en voelt geweldig!

BKS Iyengar noemde het werken met de touwen "yoga kurunta", dit betekent "het yoga poppenspel."

Je werkt met behulp van de zwaartekracht als een natuurlijke vorm van weerstand, waardoor het lichaam veel verder opent dan in een gewone yogahouding. Spanning en de druk van de gewrichten wordt verminderd. De houdingen met de touwen zijn vooral goed voor je rug, je maakt gebruik van tractie op de wervelkolom en verminderd zo de druk van gecomprimeerde tussenwervelschijven. 

Photo courtesy Iyengar yoga Maastricht

About the Author

Ruud Boone

Ruud Boone

Ruud Boone

Ruud is oprichter en eigenaar van Elke dag yoga. In 1995 is hij afgestudeerd als Bachelor of Science, Ingenieur in de Informatietechnologie. Na een carrière als ondernemer in de ICT met IT bedrijf Incentro  verkocht Ruud in 2005 zijn aandeel. Daarna is hij zich gaan richten op yoga, specifiek op Iyengar yoga.
 
Ruud wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen in zijn omgeving.
 
Meer energie in je lijf en rust in je hoofd door het geven van yogalessen. Met de yogalessen helpt hij mensen zichzelf beter te leren kennen, zodat ze kunnen groeien. Lichamelijk en emotioneel sterker worden. Met als gevolg een gezond en stabiel leven met veel energie en minder stress. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het leven op korte en lange termijn.