INTRO AANBIEDING

Voor starters

meer-informatie-hover

BEGINNERSCURSUS YOGA

Zaterdag 19 januari

meer-informatie-hover

VITALITEIT YOGA

Voor jongere ouderen

meer-informatie-hover

Christina Zonneveld yoga alphen aan den rijn

Als kind van een Nederlandse diplomaat heb ik tot mijn 23e levensjaar in het buitenland gewoond. Ik verhuisde om de 3 tot 5 jaar naar een ander land. Toen ik 23 was, kwam ik in Nederland wonen, waar ik nu ruim 30 jaar woon. Ik was 8 keer verhuisd en ik had in 5 landen gewoond. Ik ben in 1963 in Washington DC, VS geboren en van mijn 17e tot mijn 23e heb ik heb automatisering gestudeerd in New York en in Chicago. In de tussentijd heb ik in Brazilië, Liberia, Spanje en Costa Rica gewoond.

Een voordeel van zoveel reizen is dat ik een zekere “aanpassingsvermogen” en zelfstandigheid heb ontwikkeld. De omgangsvormen en gewoontes zijn immers in verschillende landen heel anders en ik moest hiermee om leren gaan. Een nadeel hiervan is dat ik tijdens het opgroeien geen veilige “thuis” en geen continuïteit heb gehad. Hierdoor ben ik de verbinding met mijzelf kwijtgeraakt.

Het gevolg was dat ik moeite kreeg met relaties vormen op alle fronten. Ik heb veel therapie gehad en veel esoterische scholing gevolgd om op een goede manier hiermee om te leren gaan. Hierdoor heeft mijn relatie met mijn man standgehouden (in deze tijd niet meer zo vanzelfsprekend) en heb ik een goede relatie mijn kinderen, en andere familieleden, ontwikkeld.

In 2015 ben ik yoga gaan doen i.v.m. vermoeidheids- en pijnklachten. Omdat ik yoga heel leuk vond heb ik in 2017 de 200-uurs intensive teacher training gevolgd bij Flim. Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat de yoga filosofie overeenkwam met de esoterische scholing die ik volgde. Eigenlijk deed ik yoga al, alleen niet de fysieke vorm ervan!

Tijdens de teacher training heb ik geleerd om mijn lichaam beter te voelen waardoor ik de verbinding tussen mijn lichaam en mijn denken kon ervaren. Ik heb ervaren hoe mijn lichaam sterker werd en hoe ik steeds beter mijn balans kon vinden tijdens oefeningen. En ik heb ervaren hoe ik mijn evenwicht in mijn dagelijks leven steeds beter kon bewaren. Door mijn aandacht op mijn ademhaling te richten heb ik mijn gedachtes en mijn hart weer rustig gekregen tijdens momenten van stress. Ik heb de ruimte in mijn lichaam gevonden om dieper naar mijn tenen voorover te kunnen buigen en ook de ruimte in mijn geest om dingen voor elkaar te krijgen die voorheen niet lukten. Bijvoorbeeld het volgen en afmaken van een intensieve opleiding zoals YTT.

Ik vond de yoga opleiding nog leuker dan ik van tevoren had gedacht en ik vind de inzichten die ik heb gekregen fascinerend. Ik wil deze enthousiasme en fascinatie heel graag delen met andere mensen door yogales te geven.

Oh, ja: ik heb geen pijnklachten meer.

Wat beweegt ons?

 ic fbk 36 ic twit 36 g 36x36Elke dag yoga op Linkedin Elke dag yoga Alphen Instagram
 
Kijk eens rond op bovenstaande pagina's en ontdek waar gaat ons hart naar uit gaat!

Erkend lid Iyengar yoga vereniging Nederland en Yogadocenten Nederland

Alle yoga lessen worden gegeven door ervaren én erkende yogadocenten

iyengar yoga alphenyoga alphen vereniging yogadocenten nederland