INTRO AANBIEDING

Voor starters

meer-informatie-hover

BEGINNERSCURSUS YOGA

Zaterdag 30 maart

meer-informatie-hover

VITALITEIT YOGA

Voor jongere ouderen

meer-informatie-hover

OpleidingLea Nieuwhof Elke dag yoga Alphen aan den Rijn

Ik volgde de Teacher Training aan het Iyengar Yoga institute Amsterdam, met als docenten Delilah King en Rembert Petrus. Bij yogastudio Charles Hond kreeg ik wekelijks les van Nanda Peek. 

Wat is jouw eerste yoga ervaring?

Toen ik ongeveer 17 jaar was ging ik met een jeugdvriendin die geïnteresseerd was in de integrale yoga van Sri Aurobindo naar een paar yogalessen. Daarvan herinner ik me vooral de schouderstand, die we toen nog de kaars noemden. Mijn jeugdvriendin ontwikkelde zich verder in Iyengar yoga tot Senior docent, ik ging naar de kunstacademie en werd beeldend kunstenaar en docent. Pas op latere leeftijd kwam mijn interesse in yoga terug tijdens de lessen van en bij Charles Hond, Rotterdam.

Wat betekent yoga voor jou?

Ik zoek balans door middel van yoga met name in mijn leven als beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. Yoga is mijn dagelijkse “self practice” en een manier om thuis te komen bij mijzelf. Het brengt rust in mijn geest, hart en lichaam.

Uit welke oefening haal je de meeste voldoening?

Dat kan per periode in mijn leven anders zijn. Ik houd van balanshoudingen die mij bewust maken van de samenwerking van alle lichaamsdelen, van mijn sterke en zwakke plekken en van voorkant en achterkant van mijn lichaam. Maar ik vind het vooral bijzonder een asana, welke dan ook geïntensiveerd te beleven op een manier die verder gaat dan het fysieke aspect.

Wat vind je naast yoga leuk om te doen?

Ik ben beeldend kunstenaar en maak schilderijen. Ik luister graag naar muziek, vooral klassiek. Verder geef ik beeldende vorming op een ISK, internationale schakel klas, aan kinderen van vluchtelingen, asielzoekers, immigranten.

 

 

Wat beweegt ons?

 ic fbk 36 ic twit 36 g 36x36Elke dag yoga op Linkedin Elke dag yoga Alphen Instagram
 
Kijk eens rond op bovenstaande pagina's en ontdek waar gaat ons hart naar uit gaat!

Erkend lid Iyengar yoga vereniging Nederland en Yogadocenten Nederland

Alle yoga lessen worden gegeven door ervaren én erkende yogadocenten

iyengar yoga alphenyoga alphen vereniging yogadocenten nederland