INTRO AANBIEDING

Voor starters

meer-informatie-hover

BEGINNERSCURSUS YOGA

Zaterdag 30 maart

meer-informatie-hover

VITALITEIT YOGA

Voor jongere ouderen

meer-informatie-hover

OpleidingWillem Thijs Elke dag yoga Iyengar yoga Alphen aan den Rijn

Iyengar yoga docenten opleiding bij Hiske van der Meulen, iYoga Utrecht. Introductory 1&2 (2016) Het afgelopen jaar heb ik workshops gevolgd van Stephanie Quirk en Garth McLean en ben na twee jaar leraren opleiding met succes opgegaan voor het introductory examen. Sinds mei 2016 geef ik wekelijks yoga lessen.

Wat is jouw eerste yoga ervaring?

Ik ben tijdens mijn studie begonnen met yoga nadat vriendinnen maanden op me in hadden gepraat dat yoga echt leuk en helemaal niet zo zweverig was. Die eerste les was een iyengar yoga les en beviel zo goed dat ik sindsdien yoga ben blijven doen. Het eerste jaar heb ik verschillende andere stijlen geprobeerd, maar uiteindelijk was toch duidelijk dat Iyengar yoga de vorm was voor mij.

 
Wat betekent yoga voor jou?

Yoga is voor mij een manier om beter bewust te worden van je lichaam. Gezond te blijven. En vooral om te blijven spelen en plezier te hebben in fysiek bezig zijn.  Na als tiener jarenlang Jiu Jitsu te hebben beoefend voelt de gestructureerde leermethode en constante ruimte voor zelf verbetering van de Iyengar yoga als een natuurlijke fit.

Uit welke oefening haal je de meeste voldoening?

Als ik één oefening moet kiezen die ik het leukst vindt dan moet dat wel handstand (adho mukha vrksasana) zijn. Dit was de eerste inversie die ik leerde en de houding die ik daarna elke dag ben gaan oefenen om er beter in te worden. Maar als ik één oefening zou moeten kiezen die je elke dag zou moeten doen, dan is dat de hond met het hoofd omlaag (adho mukha svanasana) voor mij. Eigenlijk heb je hier bijna alles in wat je wilt. Het strekken van de armen en benen, ontspanning voor de onderrug en het verlengen van de ruggengraat.

Wat vind je naast yoga leuk om te doen?

Naast yoga ben ik ook veel bezig met tekenen en schilderen. In de zomer ga ik graag zwemmen in natuur water en bijna elk najaar bedenk ik dat ik toch weer zou moeten gaan hardlopen.

 

 

Wat beweegt ons?

 ic fbk 36 ic twit 36 g 36x36Elke dag yoga op Linkedin Elke dag yoga Alphen Instagram
 
Kijk eens rond op bovenstaande pagina's en ontdek waar gaat ons hart naar uit gaat!

Erkend lid Iyengar yoga vereniging Nederland en Yogadocenten Nederland

Alle yoga lessen worden gegeven door ervaren én erkende yogadocenten

iyengar yoga alphenyoga alphen vereniging yogadocenten nederland